Breng Stoptober onder de aandacht!

maandag 2 september 2024

In 2024 is de 11e editie van Stoptober. Stoptober is samen vier weken stoppen met roken in oktober. De kracht van Stoptober is dat je het niet alleen hoeft te doen. Met elkaar maak je werk van een gezonder, vitaler en rookvrij leven.

GGD Gelderland-Zuid en de gemeente roepen alle partners van GGIB op om aandacht te vragen voor deze campagne. Het doel is om zo veel mogelijk inwoners (en medewerkers) te stimuleren om met behulp van de Stoptober-app, de website en sociale media 28 dagen te stoppen met roken. Hieronder meer informatie over onze lunchwebinar en de communicatietoolkit.

Lunchwebinar: 'In gesprek over roken'

Iedereen kent wel iemand die rookt, of je rookt zelf. Kom in gesprek over roken. Hoe werkt een rookverslaving? Hoe kun je oordeelloos het gesprek aangaan over roken, hoe steun je een stoppende roker? Tijdens onze lunchwebinar op maandag 23 september van 12-13uur,  neemt Marieke Helmus (voormalig verslavingsarts, nu strategisch adviseur Rookvrij bij Pharos) ons mee in al deze thema's. Ook vertelt iemand zelf over wat een rookverslaving met hem/haar heeft gedaan en hoe het is gelukt om te stoppen. Interessant! Meld je aan via deze link.

Communicatietoolkit: Help jij ook mee om Stoptober onder de aandacht te brengen binnen jouw organisatie?

Zorgprofessionals kunnen een gratis papieren toolkit met promotiemateriaal van Stoptober aanvragen. Deze bevat 2 posters, 100 flyers en 100 visitekaartje.  Ook is er een (geluidloos) filmpje en scherm (zie bijlage) voor in de wachtkamer. Andere organisaties kunnen promotiematerialen (posters, flyers, magazines, kaartjes, balletjes en armbandjes) bestellen op de bedrijven website. De GGD verspreidt ook promotiematerialen (posters/flyers) op verschillende plaatsen in de wijken van Nijmegen en heeft wat voorraad liggen. Laat het weten als je wat wilt ontvangen (op=op).

Er is ook een digitale toolkit. Hierin zitten digitale promotiematerialen, zoals een wachtkamerfilmpje (geluidloos) en social media/ intranetberichten. De digitale toolkit wordt in aanloop naar- en tijdens Stoptober verder aangevuld.

Naast het verspreiden van de promotiematerialen kan iedereen zijn patiënten/ cliënten/ werknemers natuurlijk ook mondeling adviseren om mee te doen aan Stoptober.  Heb je weinig tijd voor een gesprek over stoppen? Kies dan voor het Very Brief Advice. Dit duurt maar 30 seconden. Mensen die roken kunnen voor meer informatie over stoppen met roken in (de regio) Nijmegen terecht op nijmegenrookvrij.nl of de landelijke websites ikstopnu.nl.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?